Moja izkusnja na Mercedes-Benz Fashion weeku

by - 10/30/2016


Prejšnji vikend sem imela priložnost sodelovati v Mercedes-Benz fashion weeku v okviru MUD šole (Make-up Designory), pri kateri sem delala certifikat. Ta objava je opis moja izkušnje in malo o tem kako poteka delo v backstage-u.

Fashion Week je potekal od 22.-24.ga oktobra v Cankarjevem domu. Na njem pa so se pokazali številni oblikovalci s svojimi kreacijami. Jaz sem na dogodku sodelovala v nedeljo in ponedeljek, saj sem imela v soboto druge obveznosti (a sem žal tudi pri teh zaradi slabega počutja obležala). 

Verjetno vas vse najbolj zanima, kako sem sploh prišla do tega dela...no en teden pred tem me je poklicala Make-up artistka in MUDova ''učiteljica'' Vanja Djuran, če bi sodelovala in sem seveda rekla JA! Pri MUDu (Make-up Designory) res nikoli ne veš kakšne priložnosti se bodo odprle in za to sem jim resnično hvaležna. Drugače pa MUD vsako leto sodeluje na obeh slovenskih modnih revijah: Mercedes-Benz fashion week in Ljubljana fashion week.

Pred Fashion weeki se ponavadi naredi kratke sestanke, na katerih se make-up artisti seznanimo kakšne make-upe bomo delali, vendar mi časovno žal ni zneslo priti, zato sem se s tem seznanjala na dan dela. Make up artisti ponavadi zrišemo (v tem primeru so to naredile naše mentorice) face charte, ki ponazarjajo kako naj bi makeu-up izgledal in so koristen pripomoček, tudi da ne pozabimo na izdelke, ki smo jih prvotno uporabili. Tukaj je primer, kako to izgleda (napisala sem celotno objavo, točno o tem). ---- How to make a face chart

Da ne bom v podrobno opisovala vsakega detajla, bom samo na hitro opisala delo čez oba dneva. 

- Prihod (okoli 13h)

- Makeup

- Prva modna revija  (19:00; predstavijo se 3 dizajnerji)

- Makeup popravki, spremembe 

- Druga modna revija (21:00; Predstavijo se 3 dizajnerji)

- Pospravljanje, druženje, afterparty...

Se res dogaja samo to? Ja in ne...v zakolisju je ponavadi kar delavno vzdušje z malo časa za kaj drugega kot delo. Vendar če v tem uživaš, potem ne gledaš na to kot delo. Seveda se z vsakim modelom, ki ti sedi na stolu vžge debata in čas precej hitro mine. Tu pa so seveda tudi nepredvidljivosti. Dizajner lahko zamenja tematiko v zadnjem momentu, ali pa se ti zgodi da model zamuja v masko...to in ono, na takih dogodkih se lahko zgodi vse. Vendar sama gledam prav na to kot le še en čar tega dela. Nikoli ne delaš isto in nikoli ni dolgčas! V dogodku so sodelovali tudi frizerji iz Mare Dresura frizure in pa številni organizatorji in moram reči, da je bil dogodek izpeljan čudovito!

Najbolj je bilo napeto seveda med 19:00 in 21:00. takrat smo morali spremeniti makeupe (tako da smo jih dodelali. V modnih revijah je sodelovalo okoli 45 modelov, ki so hodili običajno vsak za dva dizajnerja. Za enega ob 19h, za drugega pa ob 21h. Ker je imel vsak dizajner svoj koncept, so se makeupi med seboj kar drastično razlikovali. 

Res sem vesela, da sem bila deležna te izkušnje, in se že zelo veselim bodočih podobnih projektov. 

Spodaj si lahko ogledate še kar nekaj slik iz zakolisja. 


 Foto: Urban Modic

 Foto: Urban Modic

 Foto: Lorna Kijurko

 Foto: Lorna Kijurko

 Foto: Urban Modic

Foto: Urban Modic

 Foto: Urban Modic

Foto: Urban Modic in Iztok Kurnik

Foto: Urban Modic

 Foto: Urban Modic


Foto: Urban Modic

 Foto: Urban Modic

Foto: Urban Modic
Foto: Urban Modic


________

Hvala za branje!

 - Helena

You May Also Like

0 comments