Travel diary - London (22nd & 23rd London)

by - 10/10/2016


This is a part of a blog series, so if you haven't seen the previous posts, click here / To je del serije objav, tako da če še nisi videl/a prejšnjih objav, klikni tukaj:

22nd SEPTEMBER

This was our last whole day in London, so we decided to check out some things we thought we missed out.
First we went for a walk in Hyde park, but we soon realized that is very cold, so we decided to go to The Victoria & Albert museum aftorwards. This is a very interesting museum, but would probabilly not interest everyone. It is basically a decor/design museum of everything you can imagine.
After that we went to the St. Paul's chatedral (but we didn't go inside). We pretty quickly went to the apartement and got ready for our Jack the Ripper Tour later that day.
I really recommend it! Me and my boyfrien pretty much agree that that was the best part of the whole London experience. We found out a lot about the murders, why they never cought him and also got a lot of knowledge about how London looked back then. it was definitelly a 10/10 for me! If you are not traveling to London soon, I at least recommend watching a documentary!

_____

To je bil najin zadnji polni dan v Londonu, zato sva se odločila obiskati reči, za katere se nama je zdelo da sva jih zgrešila.
Kot prvo sva sva se sprehodila po Hyde Parku, vendar naju je kmalu začelo zebsti, zato sva najino pot nadaljevala v Victoria & Albert muzeju. Ta muzej je precej zanimiv v svojem konceptu, vendar definitivno ni za vse. Gre za muzej dekorativno/ dizajnerskih objektov skozi zgodovino (gre bolj za zgodovinjske artefakte, ne za sodobno umetnost).
Za tem sva odšla do katedrale Sv. Petra (vendar nisva šla notri). Precej hitro sva se obrnila proti apartmaju, da sva se pripravila za večerno turo po poteh Jacka Razparača.
Moram reči da turo iz srca priporočam! S fantom se oba strinjava, da je bil to vrhunec najinega potepa po Londonu. Izvedeli smo zelo veliko o tem, zakaj ga niso nikoli ujeli, o njegovih žrtvah, pa tudi o tem kako je London izgledal v tistem času. Zame je bilo definitivno 10/10! Če pa že ne greš v kratkem v London pa priporočam vsaj ogled kakšnega dokumentarca. Victoria & Albert museum

 St. Paul's chatedral


23rd SEPTEMBER

This was really the last day, but I have a feeling we will be back quite soon. 
We basically packed our bags and left to the Stansted airport where we had flight at 12:55.
London, you will be missed!
_____

To je bil resnično najin zaden dan, ampak imam občutek, da se bova prej ali slej vrnila.
Spakirala sva kovčke in se odpravila proti letališču Stansted, kjer sva imela let ob 12:55.
London, pogrešala te bova!


______________

Thanks for reading and watching! / Hvala za ogled!

- Helena

You May Also Like

0 comments