Capuccino nudes palette (Max Factor)

by - 1/31/2017

Max  Factor je v mesecu Januarju v trgovine zopet lansiral paletke senčil, ki so bile zunaj že lansko leto za kratek čas. Sama sem sprobala paletko Capuccino nudes (rožnato-rjave barve), v prodaji pa je tudi paletka z bolj zlatimi odtenki. Cena paletke je okoli 15 evrov. Za to ceno dobiš paletko, ki vsebuje 4 matt in 4 bleščeče odtenke, ter aplikator. 


Že po njenem izgledu lahko vidite, da je pri meni že marskaj doživela, uporabljam jo namreč vsakodnevno že cel mesec januar. Za svojo ceno so senčke (v primerjavi s tekmovalnimi brendi) zelo pigmentirane, sama pa jih glede na pester izbor uporabljam za marsikaj. 
Ker odtenki nimajo imen, jih bom imenovala kar po številkah od 1-8 (od najsvetlejše k najtemnejši). Na sliki zgoraj pa lahko vidite stestirane odtenke. V živo so bleščeče senčke videti veliko lepše, tako da priporočam da jih sama preizkusiš v trgovini.



Poleg klasične uporabe senčil na očeh, so tu tri različne uporabe posamičnih odtenkov:

 - 3 odtenek po vrsti (bleščeč svetlo roza odtenek) je moj najljubši. Če ga naneseš kot highlight (osvetljevalec) po obrazu naredi prečudovit svež videz kože. Vendar pazi in ga ne uporabljaj s težko roko, saj je zelo pigmentiran in ga potrebuješ zelo malo!

 - Če si naprimer v stiski in svojo kožo (manjše območje) nujno potrebuješ zamatirati, pa si pozabil puder v kamnu, je za to uporaben 1odtenek. Gre za matt senčilo, ki je belo-kožne barve in je idealen za zamazovanje (blendanje), posvetlitev določenega območja in matiranje

- Zelo redko si zasenčim obraz (counturing), vendar verjamem, da sem tu zadnje čase, kar v manjšini. Tistim, ki tega še nikoli niste sprobale, ali pa ste že kupile to paletko definitivno priporočam uporabo 4ga in 6ga odtenka (oba sta matt) za lahkotno senčenje obraza. Odtenek je seveda odvisen od tena kože (sama sem poskusila kombinacijo obeh odtenkov).

Seveda lahko vsak senčila uporablja na drugačen način, tole so bili samo nekateri od mojih predlogov. Želim ti veliko kreativne svobode in lep dan!

_____________________________

Hvala za branje!

- Helena



You May Also Like

0 comments