Vlažilna ali bogata krema? + Garnier Hydra Bomb Review

by - 11/09/2017

V tej objavi bom govorila o razliki med vlažilno in bogato kremo, ter o različnih tipih kože in kako prepoznati svojega. Poleg tega pa bom s tabo delila svoje mnenje glede nove Garnier kreme iz linije Hydra Bomb. Gre za lahko gel kremo, ki je primerna za normalno/mešano do mastno kožo.

Kakšna krema je potrebna za določen tip kože?
Kot prvo je potrebno vedeti kakšen tip kože imamo. Tukaj so našteti različni tipi kož.

zelo suha, do suha koža - se lupi, izgleda zgubano, lahko je vidna rdečica, koža izgleda izčrpano in neprestano daje občutek zategovanja
normalna - nima nobenih posebnih problemov. Lahko je rahlo mastna po T-coni, povsod drugje pa je normalna ali pa morda samo rahlo suha
mešana koža - podobna situacija kot pri normalni koži, le da gre tu za dve bolj ekstremni situaciji. T-cona je zelo mastna, medtem ko je povsod drugje po obrazu koža zelo suha 
mastna koža - pri tem primeru lahko vidimo odprte pore, možne so akne, rdečica, koža je mastna

Vlažilna ali bogata krema?
Potrebno je razlikovati ali koži primankuje vlage ali maščobe, se pravi ali mora biti krema bogata ali hidratantna. V večini primerov so bogate kreme primerene za osebe z zelo suho do suho kožo, hidratantne pa bolj za normalno do mastno kožo. Linija med tema dvema zadevama ni čisto očitna. Treba je namreč vedeti, da lahko osebi s suho kožo primankuje tudi vlaga, medtem ko bolj bogate kreme niso primerne za mastno kožo. V primeru mastne kože se je potrebno zaiti k vlažilnim (hidratantnim) gel kremam, fluidom ali vlažilnim serumom. Potrebno pa se je seveda zavedati, da stanje kože neprestano niha. Koža je lahko čez poletje normalna, pozimi pa postane neizmerno suha (koža je suha in se lahko lupi). V tem primeru je kasneje potrebno preiti že k bolj gosti, bogati kremi.


Garnier Hydra Bomb review
Tole je gel krema, ki je primerna predvsem za normalno/mešano do mastno kožo, ne bi pa je priporočila za suho kožo. Kot sem omenila že prej, je pri negi zelo suhe kože nujno potrebna bolj bogata krema ali pa vsaj neka vmesna različica (hidratanta krema, ki nima gel teksure; npr. Hidratantna krema Aloe Vera od Afrodite).
Tale kremica stane nekaj čez 5evrov, zdržala pa mi je približno mesec in pol. Tekstura je tako lahka, da jo sama zelo hitro porabim, res pa je, da jo poleg ostale nege uporabljam 2x dnevno.
V same sestavine se ne bom poglabljala, ker niso moje področje, tako da vam nasveta glede tega ne morem dati. Sama znamka Garner ne sodi pod naravno kozmetiko, tako da če iščeš naravno, potem tale kremica ne bo prava. Zopet moram reči, da je ne morem primerjati z kremami visokega cenovnega ranga, kjer so po navadi sestavine kvalitetnejše, vendar moram reči, da je čudovita za študentski 'budget'.
Sama imam normalno kožo, res pa je, da pozimi postane precej suha. Če imaš podobno situacijo, bi ti znala biti premalo. Super se mi zdi predvsem za tiste, ki imajo mešano do mastno kožo, saj jo hidrira in ne zmasti. Lahko pa se uporablja tudi kot exstra step, pred nanašanjem podlage. Zdi se mi da res lepo navlaži kožo in jo pripravi za makeup.

  
     
(kot vidite sem že pri koncu, bo treba po novo :D)
 
(gel tekstura kreme)

________________________________

Hvala za branje!

-Helena

You May Also Like

0 comments