Fotografski ''portfolio'' + izdelava fotoknjige

by - 2/11/2018


Tokrat bom z vami delila fotografski projekt, ki sem ga izdelala na faksu. Za to objavo sem se odločila zaradi tega, ker sem v tem projektu neizmerno uživala in bi vse skupaj rada delila z vami. Vse od izdelanega sem nardila sama, s pomočjo mojih fotomodelov, brez katerih ne bi bilo tega projekta. Moram omeniti, da se teh reči ne nauči na našem faksu, temveč gre zgolj za samouko delo (z manjšo pomočjo youtube tutorialov) in veliko eksperimentiranja.

Fotoaparat: Nikon D5300
Leče: (Nikkor)18-55mm f/3.5-5.6; (Nikkor) 35mm f/1.8

Projekt je sestavljen iz 'kreativnih portretov', pri katerih vsak izraža nekaj popolnoma drugega. Vse fotografije so prepuščene lastni interpretaciji. Tematika pa se povezuje med 'page spread-i'.
Na koncu objave si boste lahko prebrali tudi kje sem fotoknjigo izdelala, nekaj o ceni in moje splošno mnenje.


 (model: Neja Zupan)

(model: Neja Zupan)

 (model: Neja Zupan)

(model: Neja Zupan)

 (model: Urša Klun)

(model: Urša Klun)

(model: Luka Glušič)

(model: Luka Glušič)

 (model: Darja Jugovic)
(model: Črt Vučko)

(model: Črt Vučko)

(avtoportret)

 (model: Samo Srakar)

 (model: Samo Srakar)


Odločila sem se da v objavo vključim tudi, kje sem fotoknjigo izdelala, v kolikor bi to koga zanimalo. Na našem faksu za veliko izdelkov zahtevajo tudi realizacijo s čimer potem pridejo tudi stroški. Sama sem že 2x naročala s spletne strani digifot.com in bila z izdelavo vedno zelo zadovoljna. Tak tisk ni nikoli poceni, sploh pa če se odločiš za trde platnice, kar je potrebno imeti v mislih. Moram pa reči, da so zaposleni izredno prijazni in lahko zadevo stiskajo zelo hitro v kolikor se mudi. Sama sem knjigo zastavila v InDesignu, tako da ne morem komentirati preostalih možnih načinov izdelave.


(Letošnja in lanska fotoknjiga - A4 in A5 format)

(Sijaj in matt platnice)


Hvala za branje :)
_____________________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments