Večna dilema: Kako izbrati pravo maskaro zase?

by - 2/18/2018


Krtačka maskare nam pove več, kot nam pove napis na samem izdelku. Veliko znamk maskare oglašuje kot volumenske, podaljševalne...v bistvu pa so nekatere napačno oglaševane. Pripravila sem vodič o te kako izbrati pravo maskaro zase glede na krtačko. Ne bom se fokusirala na znamke in specifične izdelke, temveč bom skušala dokaj objektivno razložiti kaj posamezna krtača naredi. Vsak ima drugačne trepalnice in želje, kar je pri nakupu potrebno upoštevati.


Silikonska ali ščetinasta krtačka?

Kot prvo si je potrebno zastaviti vprašanje kaj ti je bolj pomembno - lepo razčesane trepalnice ali opazen volumen pri katerem so trepalnice lahko tudi rahlo zlepljene. Če želiš bolj naraven videz bo zate silikonska krtačka boljša izbira. V kolikor pa si želiš volumna in močno povdarjenih trepalnic se odloči za ščetinasto krtačko. Seveda to nista glavna faktorja pri izbiri, nekatere maskare so pač boljše od drugih.

Različni tipi ščetinastih krtačk

1. Tanka in majhna krtačka - volumen in natančnost (primerno tudi za krajše trepalnice)
2. Klasična - volumen in dokajšnja natančnost (primerno za vse tipe trepalnic)
3. Velika krtačka - velik volumen (primerno za daljše trepalnice, odsvetujem tistim ki imajo kratke)
4.  'Trikotna' krtačka - to je krtačka ki je na sprednem delu tanka, na zadnjem pa ima dolge ščetine 
Naredi večji volumen pri zunanjih trepalnicah (cat eye videz)
5. Zaobljena krtačka - volumen in privihane trepalnice
6. Kreativna krtačka -  Ima neobičajno obliko krtačke. Pri tej maskari so lahko rezultati fantastični ali pa popolnoma zaničRazlični tipi silikonskih krtačk


1. Klasična - lepo razčeše, podaljša trepalnice in naredi malo volumna
2. Majhna - lepo razčeše in podaljša trepalnice (primerna za tiste ki imajo kratke trepalnice)
3. Kreativna - Ima neobičajno obliko krtačke. Pri tekem tipu maskare so lahko rezultati zelo dobri ali zelo slabi 
Omeniti moram da so to le površinska navodila. Točno določena maskara lahko na enih trepalnicah deluje bolje kot na drugih. Eno najboljših navodil, ki jih lahko dam je to, da se za maskaro odločiš na podlagi svojih trepalnic. V primeru da imaš kratke se izogni velikim krtačkam, v obratnem primeru pa le te išči. Tipov krtačk je ogromno, tako da sem omenila le najbolj prepoznavne.


Mokra ali suha formula?

To sta faktorja, ki ju ne moremo primerjati v trgovini. Sama resnično ne podpiram odpiranja produktov v trgovini. V času dela kot promotorka, sem opazila že marsikaj, nekatere stranke maskare (ki niso testerji) sprobavajo kar v trgovini, druge se krtačk dotikajo z rokami...vse to samo za to, da bi preverile če je na njej dovolj produkta....katastrofa. Bolj jim želiš dopovedati, da je to grozno nehigienično in nespoštljivo, bolj bo to nespoštljivo od tebe.
Da bi preverila za kakšno formulo gre je najbolje, da malo ''pogooglaš''. Dandanes se vse najde na internetu, tole ni nobena izjema. Če bo formula zelo mokra, bo povzročila, da se trepalnice zlimajo skupaj, če bo preveč suha pa zna narediti grudice.

Vsekakor je bolje kupiti maskaro z bolj mokro formulo. Na ta način jo lahko sami uravnavamo, tako da jo pustimo nekaj ur odprto. V kolikor je maskara preveč suha lahko vanjo kapnemo nakaj kaplic za oči. To sicer ni idealna rešitev, vendar za nekaj časa deluje. Moram dodati da to ni način podaljševanja maskarinega trajanja. Zaradi nabiranja bakterij jo je priporočljivo menjati vsake 6 mesecev.


Ali je cenovni rang pomemben?

Gre za zelo subjektivno vprašanje na katerega težko odgovorim. Vsaka znamka, prestižna ali cenena, ima dobre in slabe izdelke. Pri nekaterih je lahko enih več kot drugih, vendar se skoraj povsod najde kaj dobrega in kaj slabega. Moram reči, da sem do sedaj sprobala samo dve kvalitetnejši maskari, precej veliko maskar srednjega ranga in kakšno cenejšo. Iz mojih izkušenj je razlika med cenenimi in prestižnejšimi maskarami očitna. Pozna se predvsem v vzdržljivosti in videzu na očeh, vendar se mi še vedno najboljša izbira zdijo maskare srednjega ranga. Se pa tudi pri nizkocenovnih znamkah najde kak 'biser'.

Upam da je moj nasvet vsaj malo pomagal. Skušala sem narediti čimbolj objektivno objavo, saj se povprečen človek v navalu informacij s katerimi ga znamke bombardirajo, komaj še znajde.


Hvala za branje :)
_________________________________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments