Clinique moisture surge (nova formula)

by - 3/14/2018


V današnji objavi ti bom predstavila kremico, nad katero sem sama popolnoma navdušena. Gre za novo formulo kreme Clinique moisture surge. Če si klasično verzijo že uporabljala in poznaš teksturo, veš da gre za vlažilno gel kremo. Ta je primerna za vse tipe kože (od mastne do suhe, pri zelo suhi pa bi priporočila ''Clinique moisture surge intense''). Gre za zelo univerzalno kremo, ki ne vsebuje sestavin proti staranju in je s svojimi osnovnimi vlažilnimi sestavinami primerna tudi za otroke (5+).Razlika med klasično in novo verzijo kreme je v dolgotrajnosti vlaženja, medtem ko tekstura ostaja enaka. Pri nanosu je manj leplijiva kot predhodnica in se zelo hitro vpije. Po nanosu naj bi kožo vlažila 72ur. Tega dejstva ne morem 100% potrditi, niti zanikati, definitivno pa lahko rečem, da je izboljšala stanje moje precej suhe kože. Razliko vidim predvsem na zelo suhih predelih obraza, ki so bili pred uporabo že kar luskasti. Sama si jo na očiščen obraz nanašam dvakrat dnevno: zvečer preden grem spat in zjutraj pred nanosom ličil. Zaradi vsebnosti glicerina zelo dobro deluje kot baza (''primer''), saj ta pripomore pri vzržljivosti makeupa.

Glavne sestavine kreme so hialuronska kislina, glicerin, kofein in Aloe Vera. Zadnja dva pomagata pri krepitvi kože, tako da spodbujata naravno sposobnost vrtenja vode med kožnimi celicami. 


Za tiste ki niste seznanjeni z blagodejnimi učinki Aloe Vere:
- zdravi opekline 
- pomirja kožo ob piku žuželk
- mehča povrhnico kože in preprečuje vnetja
- vsebuje vitamine A, E, C in D
- preprečuje nastanek hiperpigmentacijskih pik 
- ima koži enak Ph (tekstura kreme)

Pri izbiri kreme je seveda pomembno vedeti razliko med hidratantno (vlažilno), ter mastno (hranljivo) kremo in samim tipom kože. O tem sem na blogu že pisala, tako da si lahko prebereš članek: Vlažilna ali bogata krema?

Hvala za branje! :)
____________________________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments