Pomladanski makeup tutorial

by - 3/21/2018
Danes bom s tabo delila, kako doseči ta pomladanski glamurozni videz. Tokrat pišem samo o tem kako sem dosegla videz oči, saj je vse ostalo del moje stalne rutine.

Za ta makeup sem uporabila senčila znamk Freedom in Mud (Make-up Designory) ter zlate bleščice (za katere žal ne vem več znamke). Vsa ta senčila so zelo pigmentirana, vendar je velika razlika v ceni. MUD senčila stanejo okoli 10 evrov na kos, medtem ko so senčila znamke Freedom okoli 3 evre na kos - cena je za nivo pigmentiranosti smešno nizka. Sama sem jih kupila preko spletne strani Ličila.si.(od leve proti desni: chemois, taupe, espresso, color 09, matte 10, matte 05)

(moje oko brez makeupa)

1. Preden začneš s senčenjem oči, poskrbi za dobro bazo. Nanesi si korektor (v kolikor imaš temne podočnjake naj bo rahlo rozne barve) in ga zafiksiraj s pudrom v prahu/kamnu ali senco za oči v kožni barvi. Sama sem ga zafiksirala s pudrom v kamnu potem pa sem čez celotno veko nanesla senčilo chemois, ki je komaj opazno temnejši od moje polti.


2. Počasi začni s senčenjem očesa in postopoma nanašaj temnejše barve. Nikoli ne začni s temno barvo, saj boš imela probleme z blendanjem. Nanašaj na področje, ki je prikazano zgoraj. Sama sem začela z nanašanjem odtenka taupe in ga kasneje potemnila z odtenkom espresso.


3. Postopoma začni nanašati rozno senčilo (color 09) na zunanji del očesa, kot je prikazano zgoraj. nanašaj ga na področje, kjer si predhodno nanašala rjave nevtralne odtenke. Na ta način dosežeš lep počasen gradient.4. V isti zunanji rob očesa začni dodajati temnejšo rozno/vijolično barvo (matte 10). Isto barvo dodaj tudi na sredino veke, izogni se notranjemu kotu očesa. Po želji lahko zunanji kot očesa zasenčiš tudi s temno rjavo ali črno barvo (espresso/ matte 10). V kolikor se mi zdi, da je z blendanjem določeno področje izgubilo barvo jo ponovno nanesem.


5. Zadnji korak je nanos zlatih bleščic in maskara (namazala sem si tudi obrvi). Bleščice si nanesem kar z Duo lepilom. Malo ga potapkam po veki in čezenj nanesem bleščice. Ugotovila sem da je to (vsaj zame) najlažji način, poleg tega pa se ob odstranjevanju makeupa lepilo (skupaj z bleščicami) preprosto odlupi stran.
Poleg tega svetlo rozno senčilo (color 09) nanesem tudi na spodnjo veko in jo zatemnim v zunanjem delu očesa. (matte 10). 


Hvala za branje! :)
__________________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments