Poceni dioptrijska očala? Je to sploh mogoče?

by - 4/09/2018


Danes želim z vami deliti mojo izkušnjo z Zenni Opticals. Gre za spletno stran, kjer si lahko naročiš dioptrijska očala po neverjetnih cenah. Plačaš ceno okvirja, ostalo pa lahko kostumiziraš in doplačuješ po želji (na stekla daš različne premaze/premaz za sončna očala...). 

Cene okvirjev se gibljejo od 10-40evrov.. ''Kaj, kako je to mogoče?'' :o
Zdaj se sigurno sprašuješ kakšna je kvaliteta, ali pa se praskaš po glavi in sprašuješ, zakaj sploh še hodiš v trgovine z očali. No, moram reči, da sem bila sama na istem...
 Sigurno kvalitete okvirjev ne moraš primerjati s tistimi, ki jih lahko kupiš v optiki, vendar se mi zdi, da so za to kar plačaš kar precej kvalitetna. Dodaš lahko tudi dioptrijo, ki je do določene ''številke'' brezplačna. Sama sem do zdaj naročila dvoje klasična očala in ena sončna (vse so z dioptrijo). Moram reči, da sem prav z vsakim na svoj način zadovoljna. Vse mere okvirjev so na spletni strani specifiicirane, tako da jih lahko preprosto preveriš na podlagi očal, ki jih že imaš doma.


Naročilo odpošljejo s Kitajske, zato traja približno 1 mesec, da paket prispe v Slovenijo. Internacionalna poštnina stane 10dolarjev (približno 8 evrov), očala pa pridejo pakirana v plastičnih ovitkih z brisačko za čiščenje. Potrebno je biti pozoren le na carino, ki je seveda odvisna od cene in teže naročila (naročilo za 100evrov (cca 3 pari očal)...carina približno 20evrov).


1. Model  #7814323 (klikni tukaj)
- na njih sem nanesla ''blue light'' filter, ki ščiti pred škodljivo svetlobo zaslonov

2.Model  #195421 (klikni tukaj)
- brez dodanih premazov (priporočam vsaj antireflektivni premaz, saj se ob močni svetlobi zelo bleščijo)

#195421 (klikni tukaj)

3. Model  #195421 (klikni tukaj)
-gre za isti model, kot prejšnji, le da sem čez stekla dala ''mirrored'' premaz v odtenku ''amber''. Na tak način si lahko izdelaš sončna očala


Hvala za branje, upam da je bilo koristno! :)
_______________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments