TOP 10 BARCELONA

by - 4/24/2018


Danes bom z vami delila mojih top 10 stvari, ki si jih moraš pogledati, če se slučajno ustaviš v Barceloni. Nekatere od teh so svetovno znane znamenitosti, vendar še vedno sodijo med pomembnejše točke te prestolnice. V seznam sem vključila tudi nekaj mojih predlogov, za konec pa dodajam tudi lokacije, ki se niso uvrstile med top 10, vendar so še vedno vredne ogleda. Seznam ni po vrsti, saj so si v mojem pogledu vse enakovredne.

1. Sagrada Familia
To je znamenitost za katero je slišal že vsak. Že ko prideš v bližino lahko vidiš horde turistov, ki se gnetejo pri vhodu. Sama namesto plačevanja drage vstopnine priporočam, da si Gaudijevo cerkev ogledaš od zunaj in se sprehodiš po sosednjem parku in narediš kakšno res dobro fotko.
2. Park Guell
Zopet gre za eno od znamenitosti, ki je na ''go to'' listi večine turistov. Ko sva Park Guell obiskala s fantom so prenavljali precej velik del območja, zato sva se namesto plačevanja vstopnine odločila samo za ogled brezplačnega dela parka.


 


 


3. Barceloneta
To je glavna centralna plaža Barcelone. Območje je urejeno s številnimi lokali in trgovinami. Priporočam najem koles in vožnjo po urejenih poteh ob plaži.
4. Park del la Ciutadella
Gre za park, ki leži v centralnem delu Barcelone, tik ob glavni ulici La Rambli. Priporočam ogled zaradi prijetnega in sproščenega vzdušja.
5. Camp Nou
Nogometni stadion je na tem seznamu samo zaradi mojega fanta, tako da gre za must see točko vseh nogometnih navdušencev. (Luka še posebaj priporoča ogled kake nogometne tekme ;))6. Mercat del Encants
Gre za tržnico antikvitet (bolšji sejem), ki obratuje približno trikrat tedensko. Pri nakupu izdelkov je potrebno barantanje, saj cen ni napisanih - določene artikle se da dobiti resnično poceni.7. Montjuic
Montjuic je hrib nad Barcelono, na katerega se lahko vzpneš peš ali z vzpenjačo (midva sva šla peš). Na tem hribu leži trdnjava, katere si žal nisva uspela pogledati. Poleg tega je na tem območju zelo veliko muzejev ter olimpijski park, po katerem se je možno sprehoditi.


8. Placa Espanya
Gre za največji trg/območje v Barceloni. Znan je predvsem po različnih protestniških shodih in seveda svojem ikoničnem videzu.


9. Placa Reial
Gre za zelo lep trg ob ulici La Rambli, ki je narejen v zelo klasičnem španskem stilu.10. Barcelona Cathedral 
Ta gotska katedrala je vredna ogleda zaradi svoje prečudovite arhitekture in nekakšnega ''botaničnega vrta'', ki je poln različnih vrst rac in gosi.

Poleg katedrale se nahaja hiša v tipičnem španskem stilu (žal na internetu nisem našla njenega imena), z odprtim atrijem in veliko zelenja. Vstopnine ni, ogled pa definitivno priporočam saj gre za skrit biser Barcelone.Hvala za branje!

___________________________________

- Helena

You May Also Like

0 comments