Ideja za pustolovski izlet! (Istra)

by - 5/03/2018


Sama zelo rada pišem o popotniških lokacijah vrednih ogleda. Včasih gre za bolj turistične, spet drugič pa za skrite bisere, ki niso tako močno turistično prepoznavni. Tokrat želim s tabo deliti idejo za čudovit izlet, če se boš slučajno nahajal/a v Istri.Zahtevnost: lahka-srednja

Dolžina poti: 3,7km
Čas hoje: 1h 30min

Gre za tako imenovano Sentonino stezo (Sentonina staza), ki povezuje kraja Labin in Rabac. Pot se zečne v starem mestnem jedru Labina (kjer je organizirano tudi parkirišče) in poteka po skoraj neokrnjeni naravi (pot je dobro označena).


Pohod je lahke-srednje težavnosti. Potrebno je biti dobro obut (pohodni čevlji ali superge), saj na določenih predelih drsi. Ne bi ga priporočila mlajšim od 8let, saj je pot na določenih delih precej strma. Pokrajina je precej raznolika, saj pot poteka čez gozd, travnike in ob vodi. Definitivno priporočam da se predhodno zaščitiš s sončno kremo in s seboj vzameš sprej proti komarjem (je zelo odvisno od sezone, vendar je dobro biti pripravljen na vse).

Najlepši del poti je seveda pokrajina, čez katero teče reka in slap. Ko prispeš do Rabaca si lahko privoščiš tudi kakšno zasluženo kepico sladoleda ali pa skok v morje.

Kot zanimivost moram še dodati, da se v bližini (je dobro označeno) nahaja ruševina cerkvice sv. Hadrijana, ki tej poti doda še malce zgodovinskega pridiha. Ruševina cerkve sv. Hadrijana (Rabac)Pogled na RabacNASVET
Za spočite noge pa priporočam uporabo kompresijskih nogavic Silverline Travel. Sama jih uporabljam predvsem na potovanju, priporočam pa jih tudi pri športnih aktivnostih. Uporabi kodo HELENA20, za 20% popusta! :)

______________________________________

Če ti je všeč ta članek si oglej še tega: ''Hidden gems of Istria''
Hvala za branje!


- Helena

You May Also Like

0 comments